Den næste bog vi lånte, var med i et pilotprojekt. Et projekt der har fået penge fra familiestyrelsen til at lave et tre-årigt forsøg med at uddanne ressourcepædagoger. Randers kommune har udvalgt fire pædagoger til at deltage i projektet. De skal løbende deltage i kurser og evaluere med hinanden.
Ressourcepædagogens hovedopgave består i at vende det negative til noget positivt. F.eks. ved at vende personalets negative syn på et barn, til at se dets positive sider. Hun er ikke interresseret i hvad barnet ikke er god til, men hvad barnet er god til og arbejde ud fra det. Hvis personalet ser et problem med et barn kan ressourcepædagogen gå ind og forebygge at det udvikler sig og bliver større. Fordi hun er udenfor normeringen, kan hun gå fra med ét barn og arbejde intensivt med det.
Det var spændende at høre om projektet og vi håber ikke hun bliver den sidste der får mulighed for uddannelsen.
2 kommentarer:
det lyder bestemt spændende - Fik I at vide, hvornår projektet slutter - og om det er et landsdækkende projekt? - Altså hvor mange ressourcepædagoger bliver der ialt uddannet?
Birthe
PS: tillykke med jeres fine pink-blog
Hej Birthe
Vi har skrevet i indlægget at det er et 3-årigt projekt, så dvs. at ressourcepædagogerne har 3 år til at bevise at de kan gøre en forskel. Som der også står i indlægget bliver der uddannet 4 ressourcepædagoger. Randers kommune har valgt 4 pædagoger til at deltage i projektet.
Mvh Gruppe 5
Send en kommentar